Ligang

zondag 14 februari 2010

Chinese Nieuwjaar

Op zaterdag 13 februari werd er in Den Haag het Chinese Nieuwjaar gevierd.
Zij hebben net een andere telling dan wij. Zij gaan nu het jaar 4707 in, het jaar van de tijger.

Wij hadden al besloten naar Den Haag te gaan, toen wij 2 weken geleden een berichtje van Lili en haar ouders kregen. Lili is gelijk met Ligang, vorig jaar, naar nederland gekomen.
Zij zou ook naar het Chinese Nieuwjaar in Den Haag gaan, met haar ouders.
En heel toevallig zaten we allebei in het cafetje van het Stadhuis aan de koffie en lunch, te wachten op de grote opening van de festiviteiten.
Zo doende zijn we de hele dag lekker samen op pad geweest.

In het stadhuis waren erg veel mensen bijeen gekomen om gezamelijk het nieuwe jaar in te luiden. Uiteraard veel chinezen, maar ook veel ouders met chinese adoptiekinderen.
Na een paar praatjes van de hoge heren, zoals de burgermeester en ambassadeur van China, kwamen dan eindelijk de draken op het toneel. Zij dansden over het toneel en Ligang was erg onder de indruk. "Wat doen ze nou?" kwam er vaak lachend uit, hij vond het echt geweldig.
Ook werd er een voorstelling gegeven van chinese vechtsport en een soort van opera zang met hele sierlijke danseressen.

Nadat de belangrijke functionarissen de draken tot leven hebben geroepen, trekken de draken China Town in. Den Haag heeft een grote populatie aan Chinezen en dus ook een echte China Town met mooie chinese poorten. De draken gaan bij winkeliers langs om op traditionele wijze hen een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Er word veel vuuwerk afgestoken en de draak eet groente en fruit, wat de winkelier buiten neerleggen om de draken goed te stemmen.......

Het was een gezellige dag met Lili, Marco en Anna en net toen zij de trein naar huis gingen halen, liepen we Cheng en Caja met ouders tegen het lijf. Cheng is ook met Lili en Ligang naar nederland gekomen. Nog even snel bij praten en toen zijn wij naar het hotel vertrokken.
Wij hadden mooie hotel geboekt, vlak bij de chinese ambassade.
Zondag zijn we nog even naar het strand van Scheveningen geweest, lekker gewandeld in de sneeuw.........
Het was een zeer geslaagd weekend en alweer veel te snel voorbij!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten