Ligang

maandag 21 december 2009

Sneeuw !!!!!


Het sneeuwt in Nederland.
Voor Hollanders is het pak wat er nu ligt een grote verrassing en veel kinderen hebben nog nooit zo'n dik pak sneeuw gezien.
Vaak krijgen we de vraag of opmerking "Ligang zal het wel vreselijk koud vinden hier".

Maar Ligang komt dan wel uit China, maar dan wel de noordelijkste provincie.

Binnen Mongolië ligt tegen Mongolië en Rusland. Momenteel is het daar nog kouder dan in Nederland. Sneeuw en kou is dus niet vreemd voor Ligang. We merken aan Ligang dat hij veel meer gewend is dan wij. Zijn handjes en wangetjes rood van de kou, maar wanneer we vragen of hij nu mee gaat naar binnen voor warme chocolade melk, roept hij steevast "Nee, bijna.....".

zondag 6 december 2009

Sinterklaas.

Ja, Sinterklaas was weer in het land!!
Wij dachten nog voor zijn komst, dat we het sinterklaas-feest dit jaar nog over konden slaan. Ligang is al zo erg verwend bij zijn thuiskomst en nu we begonnen zijn om meer bezoek te ontvangen, krijgt hij bijna wekelijks wel kadotjes.
Daarbij dachten we; "Dat snapt hij toch niet, wat die rare oude man, met al die zwarte mensen komen doen in ons kikkerland".

Nou, niks is minder waar.
Ligang gaat naar het kinderdagverblijf en daar wordt natuurlijk veel aandacht besteed aan het hele sinterklaas gebeuren.
Zo heeft Ligang al meerdere mooie tekeningen gemaakt voor Sinterklaas en een mooie papieren mijter geplakt.
We hebben een leuke cd met sinterklaas liedjes gekregen en deze werd natuurlijk standaard in de auto aangezet. Zo zingt Ligang "Sinterklaasje kapoentje" uit volle borst mee.
En als hij een boot ziet (we wonen aan de ijssel, dus dat is dagelijks) roept hij heel hard "Sinterklaas".

Op televisie is de Sint met z'n Pieten erg druk met al die kadotjes. Elke keer wanneer Ligang de televisie aan doet en Sinterklaas ziet, roept hij al "Kadotjes". En als we vragen voor wie die zijn, zegt hij lief "voor de kindjes".

Tja, we komen er dus niet onderuit. Toch vinden we het onzin om voor honderden Euro's aan kadotjes te kopen. Ligang is gelukkig al snel tevreden. Op 5 december, toen de Sint al bij zoveel kinderen op bezoek moest, hebben wij voor de laatste keer dit jaar, de schoen gezet. Dan had de sint alle tijd om langs te komen. En ja hoor, hij is geweest

Ligang was rond 7:30 uur wakker en is nog even tussen papa en mama ingekropen. Normaal blijven we nog wel een uurtje of nog langer, in het grote bed spelen of televisie kijken. Ligang had daar vandaag geen geduld voor. Al na een kwartier vond hij het tijd om naar beneden te gaan. En......hij keek z'n ogen uit. Er lagen wel 10 kadotjes bij de schoenen. Nog voor dat we een kopje koffie konden pakken, was hij al begonnen met scheuren.

Hij is weer flink verwend. Hij heeft pyama en trui gekregen met Micky Mouse erop. Een kleurboek. En een mooie mapje met verf en krijtjes. Een auto. En een Duplo Vliegtuig. Ook voor papa en mama lagen er mooie pakjes bij zoals een boek en een lekker geurtje.

Sinterklaas is dit jaar niet ons huisje voorbij gelopen, gelukkig. Dank je wel Sinterklaasje !!!!